Juist onder extreme omstandigheden bewijst een goed ontwerp haar waarde

Fysergo-HTDS heeft een ruime ervaring in het functioneel ontwerpen van scheepsbruggen. De afgelopen jaren zijn wij vanaf het begin van de ontwerpfase betrokken geweest bij de ontwikkeling van scheepsbruggen voor veel verschillende typen schepen.

Variabelen zoals  vaareigenschappen, afmeting, gebruikersdoel en vaargebied hebben grote impact op de ontwerpeisen van schip en brug.  De omstandigheden stellen in alle gevallen hoge functionele eisen aan zicht, bedienbaarheid en onderhoudbaarheid. HTDS helpt bedrijven om hier de juiste keuze in te maken voor een veilig en behouden vaart.

Met deze interventies garandeert HTDS een optimale afstemming tussen bridge resource management, menseigenschappen (cognitieve en fysieke capaciteiten en beperkingen) en omstandigheden waaronder gewerkt wordt op de brug (vaargebied, typen schip en vaareigenschappen).

Dit resulteert in een scheepsbrug waar veilig, functioneel en efficiënt gewerkt kan worden en een omgeving waar bemanningsleden optimaal kunnen presteren.

 

Middels de TUNASS® analyse wordt de operatie filosofie vertaald naar:

  • Ruimtelijke indeling van de brug (positie van consoles ten opzichte van elkaar).
  • Zichtlijnen (scheepsverkeer en kritische dekposities zoals helicopterdek, loodsladder en andere bedieningspunten).
  • Consolevorm en dimensies in relatie tot bereikbaarheid, bedienbaarheid en leesbaarheid van middelen en zicht naar buiten. Mock-up testen zijn onderdeel van dit advies.
  • Software advisering en interface ontwerp (radar en andere displays).